Returnarea produselor

Cumpărătorul persoana fizica poate renunţa la produsele achiziţionate din magazinul online, în termen de 14 zile de la recepționarea lor, conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta: “Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului." Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Renunțarea la cumpărare va implica returnarea produsului în termenul specificat, în ambalajul original complet, cu toate accesoriile și/sau consumabilele aferente, impreuna cu o copie dupa factura si certificatul de garantie in original. Componentele produsului NU trebuie să prezinte urme de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de uzură sau de consum și vor fi verificate în service pentru a determina integritatea acestora. Nu vor fi acceptate produse care prezinta seriile sterse complet sau partial, urmele unor socuri electrice. In caz contrar, Vânzătorul isi rezerva dreptul de a refuza returul sau de a percepe o taxa de aducere a produselor la starea de vandabilitate. Rambursarea (integrala sau partiala) a valorii produsului, cu retinerea integrala a costurilor aferente transportului marfii si cheltuielilor de ramburs, se va face in termen de maxim 14 zile din momentul primirii de catre Vânzător a notificării Cumpărătorului de denunțare unilaterală a contractului.

In cazul defectarii produsului, va rugam sa ne contactati mai intai telefonic sau prin email, specificand defectiunea semnalata. Dupa ce se va stabili cu consultantul tehnic daca defectiunea este intr-adevar reala, se va trimite produsul pe adresa centrului de service:str. Baba Novac 17,complex Baba Novac,sector 3 Bucuresti.

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achiziționate din magazinul nostru și alte produse pe care Cumpărătorul le deține sau urmează să le achiziționeze nu fac obiectul responsabilității Vânzătorului.

Eventualele lipsuri/deteriorari ale produsului trebuie comunicate in scris catre firma noastra in termen de 24 de ore de la primirea coletului, in caz contrar se considera ca acestea nu au existat.

Renunțarea la cumpărare nu poate fi invocată în cazul produselor cumparate de la sediile Vânzătorului, deoarece produsele pot fi vizualizate, verificate, probate si acceptate personal. Aceste produse sunt considerate corespunzatoare scopului si nevoilor Cumpărătorului si nu pot fi considerate ca achizitionate prin comert la distanta.

Produsele aprovizionate pe baza comenzii Cumpărătorului fac obiectul unui contract separat și nu vor putea fi returnate.

Vânzătorul are dreptul să solicite daune interese Cumpărătorului, în condițiile legislației aplicabile, atunci când consideră că acțiunile Cumpărătorului au fost cu rea intenție. Vânzătorul își rezervă dreptul să refuze returul în cazul în care Cumpărătorul abuzează de politica privind renunțarea la cumpărare.

In cazul comenzilor speciale in care clientul plateste avans integral sau partial pentru produsele comandate iar acestea (produsele) sunt importate sau achizitionate special pentru clientul in cauza, la dorinta indicatiile si comanda ferma a acestuia, nu se aplica politica de retur sus mentionata. In cazul in care clientul doreste returnarea produsului, renuntarea la import, nu ridica marfa comandata, solicitand returnarea avansului deja achitat (integral sau partial) acesta (clientul) isi asuma plata integrala a acelui produs catre S.C. Sof Net Distribution SRL, sub forma de daune-interese in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii sale.

Va rugam nu trimiteti colete pe alte adrese (cea din factura sau din alte documente) intrucat nu vor fi ridicate.

Va rugam nu trimiteti colete cu plata ramburs sau cu taxe de achitat catre firma noastra, intrucat acestea nu vor fi ridicate.

IMPORTANT: Politica de returnare a produselor in termen de 14 zile se aplica numai pentru comenzile livrate prin Curier sau Posta Romana catre persoane fizice. Pentru persoane juridice sau produse achizitionate direct din magazin oferim un termen de returnare de 2 zile.